كيك الألوان-هاك شوف 2015-

مواضيع مفضلة

كيك الألوان-هاك شوف 2015-

المقادير: 

3كوب دقيق

2 معلقة كبيرة بيكنج بودر

4 بيضات في درجة حرارة الغرفة

معلقة صغيرة فانيليا

ثلاثة ارباع كوب سمن

1 كوب سكر

1 كوب لبن سائل

الوان طعام ( استخدمت الاحمر و الازرق و الاصفر و الاخضر )

مش شرط تستخدمي نفس الالوان ممكن المتوفرة عندك او حسب الرغبة

 

الطريقة: 

 

1- اخفقي البيض مع السكر جيدا

2- ضيفي السمن مع الاستمرار في الخفق حتى يمتزج الخليط

3- انخلي  المواد الجافة ( الدقيق , الملح ,الفانيليا , البيكنج بودر ) و تضاف بالتدريج

4- مع الاستمرار في الخفق ضيفي اللبن و تقلب المقادير جيدا حتى تمتزج المكونات جيدا

5- قسمي الخليط الأبيض الي 6 اجزاء , انا حطيت في كل طبق كوب و ربع تقريبا من خليط الكيك الأبيض

 

الألوان :

 

استخدمت الوان الطعام الاحمر , الاصفر , الاخضر , الازرق -موجودة في أي سوبر ماركت في قسم مستلزمات الحلويات في منها البودر و السائل و الاثنيين ذو جودة واحدة-

اللون البنفسجي : نضع على خليط الكيك الابيض نقطة من اللون الاحمر و نقطة من اللون الازرق

اللون الازرق : نضع نقطتين من اللون الازرق و نقلب جيدا و لو محتاجة تغمقي اللون زودي نقطة كمان

اللون الاصفر : نقطتين من اللون الاصفر على خليط الكيك الابيض و نقلب وممكن نغمق اللون باضافة نقطة كمان

اللون الاخضر ثم اللون الاحمر : و نضيف من كل لون نقطتين على خليط الكيك و نقلب جيدا و لو محتاجين نغمق اللون نزود نقطة كمان

اللون البرتقالي : نخلط نقطة من اللون الاحمر مع نقطة من اللون الاصفر و نقلب جيدا

6- جهزي صينية الكيك ( المقادير تكفي صينية مقاس 26 ) و تدهن بالسمن و ترش بالدقيق و نبدا بصب الالوان ( نصب الاول البنفسجي و بعدين الازرق و هكذا ) الالوان مش حتتداخل و انتي بتصبيهم هم حيكونوا شبه الدوائر في قلب بعض

7- ضعي قالب الكيك في فرن سابق التسخين في الرف الاوسط على حرارة 180 و ما نفتحش على الكيك الا بعد من 15 _ 20 دقيقة

8 - اتركي القالب حتى ينضج ، يأخذ حوالي 30 _ 45 دقيقة و يقطع عندما يبرد تماما

طريقة الحصول على مدونة كاملة من هنا
تحصل على كامل المدونة من هنا
للمزيد من الدونات من هنا

المشاركة على واتساب متوفرة فقط في الهواتف