كفتة الأرز علي الطريقة المصرية-هاك شوف 2015-

مواضيع مفضلة

كفتة الأرز علي الطريقة المصرية-هاك شوف 2015-

كفتة الأرز علي الطريقة المصرية

كفتة الأرز باللحم علي الطريقة المصرية هي من الوجبات السهلة والمحببة للصغار والكبار والجميع يقبل عليها بنهم وشهية ، ممكن تقديمها كصنف محبب في العزومات ، أو لأصدقاء الأولاد ، فهي وجبة تكفيهم بعد يوم دراسي طويل .

المقادير::

1 كيلو لحمة حمراء (مفروم ناعم) + 1/2 كيلو أرز( او كيلو ارز بحيث يزيد العدد )+ 2 بصله كبيره+ 5 فصوص ثوم +ربطة شبت +ربطة بقدونس +كسبره خضراء (حوالي ربطتين)+ ملح+ فلفل + زعتر + شطه+ قرفه +بهار +كمون +كسبره ناشفه

طريقة التحضير::

- نغسل الارز جيدا  ونتركه بالماء ينقع لمدة  نصف ساعه ثم نصفيه كويس ونتركه حتي يجف  تماما ثم نطحنه بالمطحنه لحد ما يكون بودره .

- ونخلط بودره الارز مع اللحمه والبصل والكسبره الخضراء والبقدونس والشبت وكل التوابل ونفرمهم بالمفرمه مرتين.

- وبعد ذلك ندهن ايدينا زيت خفيف وتُشكل أصابع الكفته.

- ونقلي الكفته في الزيت ونتركها تبرد تماما .

- من الممكن إستخدام نصف الكمية وحفظ الباقي بكيس نايلون في الفريزر.

طريقه تحضير الصلصه:

- نشوح فصوص ثوم مفروم في  4ملاعق زيت ومعاهم ورقتين لوري، حتي يصفر الثوم قليلا.

- ثم نضع عصير طماطم وملح وفلفل وكمون .

- وعندما تتسبك الطماطم  نضيف بطاطس مكعبات.

- ثم نضيف الكفته ونتركهم حتي يتم نضج البطاطس وتتشرب من الصلصة مع الكفتة (من 10- 15 دقيقة).

 - من المستحب تقديم أرز بالشعريه وسلطه خضراء، وبالهنا والشفا.

المشاركة على واتساب متوفرة فقط في الهواتف